Statskog skuffet og overrasket

Lars Kristian Steen. Nationen  
Lars.steen@nationen.no  30.01.2003
  
- Statskog er skuffet og overrasket over at profesjonelle arkitekter som kjenner prosedyrer i henhold til plan og bygningslov først tar fatt i disse tingene lang tid etter at reguleringsplanen er godkjent i Vågå kommune, sier prosjektleder Fredrik Platou. Han mener at til  tross for at hytteprosjektet ble annerledes enn først planlagt, har Statskog hatt en meget åpen linje i hele Lemonsjø-prosjektet, og aldri avvist å samtale med noen. - Vi har gjennomført en rekke orienteringsmøter med organisasjoner, velforeninger, lokalt næringsliv, Vågå kommune og Oppland Fylkeskommune, sier Platou.

Han framholder at der er beklagelig at WWF først gjorde Statskog oppmerksom på at de hadde gjennomført en miljøanalyse etter at planen var vedtatt i kommunestyret i Vågå. - Vi hadde selvsagt også benyttet den som grunnlag hvis vi hadde kjent til rapporten, sier seniorkonsulenten i Statskog til Nationen.

 
Allgrønn kommenterer: Vi har flere steder på nettsiden vist til at det må være Statskogs ansvar å gjøre seg kjent med miljøtiltak i nærområdet når de skal bygge ut noe de påstår skal være et miljøprosjekt.  Vi ber Statskog gi oss en oversikt over orienteringsmøtene og hvem som kan ha vært invitert til disse......


 

Tilbake til Allgrønn-sidene